Waarom is SEO zó belangrijk?

Inhoud

We zoeken allemaal steeds vaker informatie via het internet. Daarom is het dus handig om hoog te verschijnen in de zoekmachines zoals Bing of Google. Met SEO (Search Engine Optimization) kan je ervoor zorgen dat je een hoge positie krijgt. 

Waarom SEO?

Je hebt een website gemaakt en online gezet…top! Maar hoe zorg je ervoor dat er meer verkeer naar jouw website komt? Er zijn verschillende manieren om gebruikers naar een website te halen. 

Betaald verkeer (referrals), dit zijn vaak advertenties via Google of Facebook die de gebruiker naar jouw website leiden. Daarnaast is er onbetaald verkeer (organisch),dit zijn gebruikers die jouw website tegenkomen op Google. Dus als een website een hoge positie in de zoekresultaten heeft, zal hij dus ook meer organisch verkeer krijgen. 

Om een website hoog in Google te laten verschijnen moet de website geoptimaliseerd worden voor zoekmachines, oftewel SEO. Hierbij gebruik je de parameters (keywords, links, gebruiksvriendelijkheid etc.) die Google heeft gemaakt voor websites. Hiermee bepalen zij of een website goed en relevant is. Met SEO wil je dus jouw website zo goed en zo relevant mogelijk maken voor Google.

Meer dan alleen zoekmachines

Zoals hierboven al is genoemd, beoordeelt Google jouw website op verschillende parameters. Als jouw website goed is komt hij hoger in de resultaten te staan. Dit zorgt er dus niet alleen voor de jij meer verkeer krijgt, maar ook dat jouw website kwalitatief goed is. 

Een goede website is namelijk relevant voor zijn doelgroep, is duidelijk opgebouwd en is makkelijk te navigeren. Hiermee straalt je website meer vertrouwen en autoriteit uit én zijn de resultaten op Google beter. Een slecht presterende website op SEO gebied zal ook kwalitatief minder goed in elkaar zitten. Daarom is SEO ook belangrijk om je website over het algemeen te verbeteren. 

SEO resultaten

Meten is weten

Met programma’s zoals Google Analytics en Google Search Console, kun je precies meten of jouw SEO werkt. Daardoor zie je duidelijk wanneer je iets goed of fout doet. Deze programma’s verzamelen alle data rondom jouw website en zijn gebruikers. Hierdoor weet je dus ook of jouw website kwalitatief goed is door harde cijfers. 

Uiteindelijk is SEO dus voor elke website erg belangrijk. Het brengt meer organisch verkeer naar je website en het verbeterd je website in het algemeen. Hoe dit precies allemaal werk kan erg ingewikkeld zijn. Wil je alvast wat snelle tips? Lees ons blog over de 5 beste SEO tips om hoger in Google te komen.

Kom je er nog steeds niet uit? Wij kunnen je altijd helpen.

Bel gerust of stuur een WhatsApp bericht naar: +31 6 347 017 45

Of email: orbisary@gmail.com