Bekijk hoe wij als SEO bureau te werk gaan

SEO Bureau Rotterdam

Wat is SEO?

Steeds meer ondernemers zoeken naar een SEO bureau om hun website hoger in Google te laten komen. Maar wat is SEO nou precies? SEO is de afkorting van Search Engine Optimization, vertaald in het Nederlands naar zoekmachine optimalisatie. Dit houdt in alle bezigheden die de positie van jouw website in Google verbeteren. Belangrijk hierbij is dat dit niet via advertenties (SEA) gaat, dus niet betaald. Deze hoge positie in Google is tegenwoordig erg belangrijk, omdat steeds meer mensen gebruik maken van het internet om hun keuzes te bepalen. Zo is het mogelijk dat jouw bedrijf een betere service/product aanbiedt dan de concurrent, maar als jouw website vervolgens niet gevonden wordt zal dit niet blijken in de omzet. Kortom SEO is niet meer weg te denken in deze tijd om online succesvol te zijn. 

Bekijk hoe wij te werk gaan als SEO Bureau

Als een SEO Bureau werken we met een plan. Het is opgebouwd uit verschillende fases waarin elke stap belangrijk is om de SEO te verbeteren voor jouw website. Dit plan heeft ons meerdere keren naar succes geholpen. Bekijk hieronder in detail ons plan. 

Stap 1

Website analyse

SEO begint allemaal met een website analyse. Een goede website analyse kan veel tijd besparen. Hier kijken we naar wat er allemaal moet gebeuren op zowel technisch vlak als content vlak. Technisch bekijken we hoe de website in elkaar zit. Is de website al geïndexeerd door Google? Kan die alle pagina’s vinden? Hoeveel mensen linken er naar jouw site toe? Hierna checken wij de content van de website. Hoeveel woorden staan er op een pagina? Welke keywords worden er gebruikt? Is de website gebruikersvriendelijk? Als we dit allemaal hebben gedaan weten we waar we de focus op moeten leggen dit kan ons als SEO bureau veel tijd besparen.

SEO specialist die bezig is met het maken van een website analyse
SEO specialisten die een keywordanalyse uitvoeren
Stap 2

Keywordanalyse

Misschien wel het allerbelangrijkste van SEO zijn de keywords. Met keywords trek jij de juiste mensen naar je website toe. Wij proberen dan ook samen met jou achter de doelgroep te komen. Zo kunnen we kijken welke keywords het goed doen bij deze doelgroep om jouw website te optimaliseren. We gebruiken hier verschillende middelen voor om naar het volume van de keywords te kijken en om zo dus de beste eruit te kiezen. Aan de hand van de website en het doel hiervan kan het zijn dat je meerdere keywords nodig hebt om jouw SEO doelen te behalen. 

Stap 3

Concurrentieanalyse

Tegelijk met de keywordanalyse voeren wij een concurrentieanalyse uit. Deze stappen hebben veel overlap, omdat we de keywordanalyse nodig hebben voor de conurrentieanalyse. We kijken waarom de concurrentie hoger staat aan de hand van de content en technische aspecten zoals de snelheid en backlinks. Zo kunnen kijken in welk SEO vlak er nog meer winst valt te behalen voor het optimale resultaat. Na de concurrentieanalyse hebben we genoeg gegevens verzameld om een strategie te gaan bepalen voor de content van de website.

SEO specialist die een concurrentieanalyse maakt voor SEO
SEO Bureau die technische optimalisatie uitvoert
Stap 4

Technische optimalisatie

De technische optimalisatie is voor de onervaren SEO’er erg lastig. Gelukkig als SEO bureau hebben wij hier veel ervaring mee. De belangrijkste drie dingen die wij gaan optimaliseren zijn de snelheid, dit is belangrijk omdat weinig mensen lang blijven op een trage site. De structuur van de website zodat deze makkelijk te begrijpen is voor zoekmachines zodat deze beter geïndexeerd kan worden. En als laatste de veiligheid, erg essentieel voor het vertrouwen van de gebruiker. Zonder SSL certificaat zullen de gebruikers gelijk van de website afgaan. Dit alles zorgt voor een zowel betere ervaring voor de zoekmachines als de gebruikers.

Stap 5

Content optimalisatie

Met behulp van de keywordanalyse kijken we hoe we de content kunnen optimaliseren. Zo gaan we de page titles en headlines aanpassen, vooral de headlines worden erg ondergewaardeerd in relatie tot SEO. De keywords in de meta description zetten, dit zorgt ervoor dat gebruikers weten waarover jouw website gaat. En als laatst de content op de pagina zelf natuurlijk uitbreiden en de juiste keywords daarin gebruiken. Hoe meer informatie jouw site kan toevoegen over het desbetreffende onderwerp, hoe waardevoller deze is voor zoekmachines. 

SEO Bureau die content optimalisatie uitvooert
SEO expert bezig met linkbuilding
Stap 7

Linkbuilding

De laatste stap van ons proces is linkbuilding, ook wel off-page SEO genoemd. Linkbuilding zorgt voor autoriteit op de website, hoe meer mensen naar jouw linken hoe beter. Wij gaan dan hier ook de slag om kwalitatieve backlinks te verkrijgen van autoritaire sites. Soms kunnen we deze backlinks natuurlijk krijgen en soms zullen we er voor moeten onderhandelen. 

Wat zijn onze prijzen voor SEO?

De prijzen kunnen heel verschillend zijn voor SEO. Dit ligt aan meerdere factoren zoals het aantal pagina’s, hoeveel concurrentie er is met andere bedrijven en of de website misschien verouderd is. Daarom is het lastig om voor een ons een direct prijskaartje eraan te hangen. Iedere website is tot slot uniek. Wij willen dan ook eerst zelf naar de website kijken en hiervoor een gratis analyse doen. Via het bijstaande formulier kan je de website alvast naar ons toesturen.

Webdesign bonnetje

Waarom kiezen voor Orbisary?

Orbisary heeft een unieke combinatie in handen. We zijn zowel een SEO Bureau als een Webdesign Bureau. Hierdoor hebben we zowel SEO specialisten als Webdesigners in handen. Het grote verschil daardoor tussen ons en andere is dat wij een website zowel technisch en op SEO vlak kunnen laten werken, maar er ook voor zorgen dat deze er aantrekkelijk uit ziet. Het is namelijk belangrijk om je klanten aan te trekken door een hoge positie in Google, maar ook om deze te behouden met een mooie huisstijl. Een andere reden om voor Orbisary te kiezen is dat wij maar met een selectief aantal klanten te gelijk werken, zodat wij ons 100% kunnen focussen op jouw onderneming. Zo weten wij zeker dat wij alles voor jouw kunnen geven. 

Persoonlijke aanpak

Unieke combinatie van SEO + Design

Voordelige tarieven

Denk je dat we jou kunnen helpen?

Bekijk wat onze prijzen zijn en vul het formulier in. Dan sturen wij een opmaat gemaakte offerte op. Orbisary helpt ondernemers in de regio Rotterdam.