De 5 beste SEO tips om hoger in Google te komen

Inhoud

SEO blijft constant veranderen, dit komt omdat Google steeds slimmer wordt. Het is dan ook lastig om steeds bij te blijven wat er allemaal precies veranderd. Gelukkig zijn er altijd een paar tips die altijd zullen blijven werken en daarom hebben wij de beste 5 tips op een rij gezet voor jou.

Wat is SEO?

Eerst nog een korte uitleg over wat SEO nu is. SEO staat voor Search Engine Optimization, vertaald naar zoekmachine optimalisatie. Het is alles dat je kan doen om jouw website zo hoog mogelijk in de Google pagina kan laten komen. Het gaat hier dan alleen over organisch zoekresultaten in Google, dus niet de advertenties. SEO is tegenwoordig zo belangrijk geworden omdat steeds meer mensen dingen online opzoeken of kopen. 

Google searchbar

De juiste Keywords

Het allerbelangrijkste bij SEO blijven de keywords. Keywords bepalen wanneer jij wordt gevonden op Google. Bijvoorbeeld als jij een bakkerij hebt met een website maar de woorden ‘Bakkerij’, ’Brood’ of ‘Croissant’ niet op je website hebt staan zal je niet gevonden worden online. Kortom gebruik keywords en vooral de juiste. Hoe vind je nu precies de juiste keywords? Google heeft daar een handige tool voor genaamd Keyword-planner. Hierin kan je zien naar welke woorden mensen googlen en hoe vaak ze gemiddeld doorklikken. Zo kan je een goed beeld krijgen welke keywords je moet gebruiken. 

Zie je dat er te veel concurrentie is op jouw gekozen keyword? Gebruik een Longtail keyword. Dit zijn zoektermen met 3 woorden of meer. Dit zorgt ervoor dat alleen mensen die specifieke dingen nodig hebben op jouw website uitkomen. Zo verhoog je de kwaliteit van je bezoekers en heb je minder concurrentie.

Google search results

Mobielvriendelijkheid

Steeds meer mensen gebruiken hun smartphone om dingen op te zoeken in plaats van hun desktop. Dit zorgt er dus ook voor dat meer mensen op Google zitten via hun telefoon. Als jouw website dan niet geoptimaliseerd is voor mobiel dan zullen de gebruikers de website snel verlaten en dit heeft effect op jouw SEO. Check dus daarom of je bezoekers meer via mobiel komen of via een desktop en zorg ervoor dat jouw website responsive is.

Google on mobile

Veel Content maar vergeet niet de kwaliteit

Hoe meer tekst hoe beter. Google houdt van veel tekst, vooral als deze nieuw is op de website. Zo kunnen ze goed zien of de website nog actief is en bijgehouden wordt. Ook kun je door veel nieuwe tekst weer veel linken naar al je bestaande en belangrijke pagina. Zorg er wel voor dat je content goed gestructureerd is met headers en alinea’s. Ook belangrijk is dat je content echt wat toevoegt en uniek is. Google heeft het vrij snel door als je tekst nietszeggend of gekopieerd is en zal hier minpunten voor geven. Een indirect gevolg van deze langere tekst is dat je weer meer keyword kwijt kan waardoor je nog weer hoger komt in in Google.

Typing text

Zorg voor Linkbuilding

Iets dat je niet direct op je eigen website doet, maar wel heel belangrijk is zijn externe links naar jouw website toe, dit noem je linkbuilding of externe links. Google houdt bij welke websites er allemaal naar jouw website toe linken en kijkt ook hoe autoritair deze sites zijn. Hoe beter de website is die naar jou toe linkt hoe meer waardeer het toevoegt aan je eigen website op SEO gebied. Maar hoe krijg je dat deze andere mensen naar jou toe linken? Een voorbeeld hiervan kan zijn dat je een blog schrijft op een andere website die linkt naar jouw eigen website. Een andere manier kan zijn dat je aan partners binnen je eigen netwerk kan vragen of ze een vermelding doen naar je eigen site. Je kan je ook aanmelden voor relevante startpagina’s.

Linkbuilding

Maak je site Autoritair

De laatste tip is om ervoor te zorgen dat je website autoritair is. Wat dit inhoudt is dat je website leidinggevend over het onderwerp moet zijn. Neem als voorbeeld een website van de overheid, iedereen neemt aan dat wat op deze website staat waar is, dus een autoritaire website. Maar hoe zorg ik ervoor dat mijn website dan autoritair wordt? Dit doe je door branding. Laat mensen geloven in jouw service of product. Creëer een social medias en deel content daarop. Hiermee laat je zien dat je actief bezig bent met je bedrijf en er veel tijd in steekt.  Een andere goede manier hiervoor is links naar en van andere autoritaire websites zoals hierboven al beschreven.