Rotterdamse Uitvaart

Webdesign en SEO

Rotterdamse Uitvaart

Branche

Uitvaart

Type website

Algemene informatie website

Lettertypes

Aa Montserrat

Aa Roboto

Kleurenschema

Rotterdamse Uitvaart kleurenschema

De website

Sinds 1988 helpt het familie bedrijf van Mandy en Frans Kloeg bij waardige en betaalbare begrafenissen en crematies, volledig afgestemd op persoonlijke wensen. De Rotterdamse Uitvaart is ontstaan door de mentaliteit van de inwoners van Rotterdam. Hiernaast willen zij graag niet onnodig veel geld kwijt zijn aan een uitvaart. 

De doelen

De website van de Rotterdamse Uitvaart was verouderd en moest in een nieuw jasje gezet worden. Ook werd de website niet gevonden op Google, hiervoor hebben we de website met oog op SEO aangepast. Het doel van het nieuwe design is om rust en overzicht te geven.

Kloeg Uitvaart wilde zich onderscheidde door persoonlijke aandacht aan de klanten te geven. Hiernaast bieden zij ook kwalitatieve uitvaarten maar wel voor een degelijke prijs. Dit moest dus duidelijk terug komen in het design van de website.

De Rotterdamse Uitvaart kreeg weinige organische kliks via Google. Het was aan ons om de website met SEO teksten te voorzien en een goeie structuur aan de achterkant te geven. Hierdoor moesten de resultaten op Google verbeterd worden.

Het laatste probleem van de Rotterdamse Uitvaart was dat de website qua design niet meer meeging met deze tijd en erg verouderd was. Dit had uiteindelijk ook impact op het vasthouden van de bezoekers. Ons doel was om de website aantrekkelijker te maken voor deze potentiële klanten.

Overzicht

De methode

Als eerste hebben we een keyword analyse gedaan om te kijken waarop het meeste gezocht werd. Gebasseerd op de keyword analyse hebben we SEO teksten voor de website geschreven die goed aansuiten op de doelen van de Rotterdamse Uitvaart. Op basis van deze keywords konden we ook bepalen voor welke kleuren en opmaak voor de website relevant waren. 

We hebben voor een kleurenschema gekozen met weinig saturerende kleuren om meer rust te creëren in het design. Deze kleuren sloten ook goed aan op het thema van Rotterdam en uitvaart. Voor de lettertypes hebben we een combinatie gekozen van Roboto en Montserrat omdat deze professionaliteit en kwaliteit uitstralen.

Hierna zijn we gaan focussen op de backend van de website waardoor de snelheid omhoog kan gaan. Dit hebben we gedaan door afbeeldingen te optimaliseren, code te verbeteren en onnodige plug-ins te verwijderen. Buiten snelheid hebben we ook de veiligheid verbeterd in de backend om de veiligheid van de bezoekers de garanderen. Al deze dingen hebben ook indirect invloed op de SEO.

Het resultaat

De website heeft een nieuwe moderne uitstraling gekregen en alle pagina’s zijn opnieuw ingedeeld waardoor de inhoud beter gevonden kan worden. Hiernaast is er een nieuwe layout voor de pakketten met prijzen zodat dit voor de bezoekers makkelijk te vinden is. Dit leidt allemaal tot een fijne gebruikerservaring. 

Al deze dingen hebben er voor gezorgd dat de Rotterdamse Uitvaart met de belangrijkste keywords op de eerste pagina van Google is gekomen. Dit zorgde gelijk voor meer verkeer naar de website. 

Rotterdamseuitvaart-homepage

Homepagina

Dit is het uiteindelijke resultaat van de homepagina. Voor het eerste gedeelte van de homepagina hebben we gekozen voor een afbeelding met bloemen. Dit hebben we gaan omdat dit goed past bij het door ons gekozen kleurenschema en het sluit ook goed aan op het thema van rust. Buiten dat laat het ook ruimte over voor de tekst om het zo goed leesbaar te houden.

Voor de rest van de homepagina was het belangrijk dat er een aantal elementen inkwamen zoals de prijspakketten, het wensenboekje en meer informatie over de Rotterdamse Uitvaart waar het voor staat. Ten slot moest er een duidelijk footer in komen die het geheel samenbrengt. 

Mobiele versies

Rotterdamseuitvaart-mobiel-1
Rotterdamseuitvaart-mobiel-3
Rotterdamseuitvaart-mobiel-2

Benieuwd naar de prijs?

Bereken via de onderstaande knop een schatting van de prijzen per project. Orbisary helpt ondernemers in de regio Rotterdam.

Andere projecten

Only Music Portfolio

Only Music

Only Music is een webshop die allerlei muziek artikelen verkoopt. Naast hun webshop organiseert Only Music ook evenementen. De stijl van de website is daarom ook meer serieus en donker. De website gebruikt veel grote afbeeldingen om alles goed te laten zien. 

Kunst en Kracht webdesign portfolio

Kunst & Kracht

Kunst & Kracht Tilburg is een sportvereniging, waar je kan turnen, free-runnen, trampolinespringen en gymmen. De website is gebaseerd op de kleuren van Kunst en Kracht, deze kleuren zijn ook terug te zien in de turnpakken. De website is bedoelt voor informatie voor leden en nog niet leden.