Kunst & Kracht

Webdesign en Development

Kunst & Kracht
Branche
Sport
Type website
Algemene informatie website
Lettertypes
Aa Open Sans
Aa Montserrat
Kleurenschema
Kunst en Kracht webdesign kleuren

De website

Kunst en Kracht is een sportvereniging uit Tilburg waar verschillende sporten zoals turnen en trampolinespringen worden gedaan. De vereniging bestaat al sinds 1919 en ze hebben een grote groep leden. De missie van Kunst en Kracht is om een divers gymnastiek aanbod te creëren voor diverse leeftijden. 

De doelen

De website van Kunst en Kracht was al best verouderd. Door de jaren heen is de website steeds uitgebreid en werd daardoor steeds rommeliger. Hiernaast wilde Kunst en Kracht en nieuwe en frisse uitstraling. De website was het informatie punt voor bestaande en nieuwe leden. Het was belangrijk dat de website dus toegankelijk was voor hun leden. Zo werden er op de website nieuws artikelen geplaatst en konden mensen zich inschrijven voor de nieuws brief. Het was belangrijk dat al deze functionaliteiten in de nieuwe website ook terug te zien waren. 

Overzicht

De methode

Als eerste moest de back-end van de website worden opgeruimd. Hiervoor hebben wij oude plug-ins en bestanden verwijderd zodat de website sneller kon laden. Hiernaast moest de structuur van de website worden bijgewerkt. Om de structuur van de website bij te werken hebben wij pagina’s aangepast of verwijderd. De pagina’s moesten worden omgezet naar nieuwe technologieën die de ontwikkeling makkelijker maakten.  

Als tweede hebben wij het design van de website onder handen genomen. Hiervoor hebben wij, volgens ons proces, eerst wireframes en stylscapes gemaakt. Dit zijn mock-ups die het skelet van de website definiëren en de uitstraling vastzetten. Hierna zijn wij begonnen met het bouwen van een prototype. Na goedkeuring zijn wij begonnen met het bouwen en de website. 

Als laatste hebben de vindbaarheid van de website voor zoekmachines verbeterd. Hiervoor hebben wij verschillende SEO tools gebruikt om te analyseren en te optimaliseren. 

Het resultaat

De website heeft een nieuwe strakkere uitstralingen gekregen.  Hiernaast zijn alle originele onderdelen van de website bewaard gebleven. Dit was belangrijk omdat veel leden en personeel de website vaak gebruikten. Ook is de back-end van de website opgeruimd en is de structuur van de website verbeterd. Hierdoor is de online vindbaarheid ook toegenomen en is de website bovenaan te vinden op Google.

Kunst en kracht webdesign homepagina

Homepagina

In het uiteindelijk design van de hoofdpagina van de website hebben wij gekozen om dezelfde kleuren van de turnpakken van Kunst en Kracht terug te laten komen. Hierdoor paste de de afbeelding goed bij de andere onderdelen van de website. Ook zorgt dit voor een duidelijk huisstijl op de website in combinatie met de vereniging.

Het was belangrijk dat de sponsoren duidelijk op de homepagina te zien waren. We hebben ervoor gekozen om een sectie voor alle sponsoren vrij te houden, zodat zij ook hun waardering krijgen. 

Mobiele versies

Kunst en Kracht webdesign mobiel hero
Kunst en kracht webdesign mobiel nieuws
Kunst en Kracht mobiel webdesign formulier

Andere projecten

Rotterdamse Uitvaart webdesign portfolio

Rotterdamse Uitvaart

De website van de Rotterdamse Uitvaart was verouderd en moest in een nieuw jasje gezet worden. Ook werd de website niet gevonden op Google, hiervoor hebben we de website met oog op SEO aangepast. Het doel van het nieuwe design is om rust en overzicht te geven.

Only Music Portfolio

Only Music

Only Music is een webshop die allerlei muziek artikelen verkoopt. Naast hun webshop organiseert Only Music ook evenementen. De stijl van de website is daarom ook meer serieus en donker. De website gebruikt veel grote afbeeldingen om alles goed te laten zien.