Kloeguitvaart

Webdesign en Development

Kloeguitvaart
Branche
Uitvaartverzorging
Type website
Algemene informatie website
Lettertypes
Aa Yanone Kaffeesatz
Aa Pt Sans
Kleurenschema
Kloeguitvaart webdesign kleuren

De website

Kloeguitvaart is een uitvaart onderneming uit de regio Rotterdam. Ze helpen nabestaanden om een mooi een passend afscheid voor hun geliefde te kunnen hebben. Het familie bedrijf bestaat al meer dan 50 jaar. Kloeguitvaart wilt door hun persoonlijke begeleiding en medeleven de nabestaanden helpen bij de uitvaart.

De doelen

De website van Kloeguitvaart werd veel bezocht en trok veel klanten voor het bedrijf aan. De website moest worden aangepast om beter te passen bij het merk van Kloeguitvaart en beter presteren in zoekmachines. 

Overzicht

De methode

De website van Kloeguitvaart kreeg al redelijk veel bezoekers door de bekende naam. Hierdoor kon de website niet offline worden gehaald en moest de aanpassingen via een andere omgeving gedaan worden. Als eerste hebben wij een prototype design van de nieuwe website gemaakt. Na wat aanpassingen kon deze op de website worden gezet. Aan de achterkant hebben wij de website overgezet naar Elementor, een nieuwe website bouwer voor WordPress. 

Doordat wij voor de website eerst een prototype design hebben gemaakt, kon het nieuwe design makkelijk op de nieuwe omgeving gebouwd worden. Wanneer de website op deze omgeving klaar was kon hij overgezet worden naar de live versie van de website. Dit proces hebben wij voor de andere pagina’s op de website herhaald. 

Voor de SEO zijn wij begonnen met het schrijven van content op de belangrijkste pagina’s. De autoriteit van Kloeguitvaart was al best hoog, ze hadden alleen meer content nodig. Hierna zijn we begonnen met het aanmaken en optimaliseren van verschillende landingspagina’s die passen bij de belangrijkste keywords.

Het resultaat

De website heeft een nieuwe strakkere en serene uitstraling gekregen. In het design zijn de kleuren gebruikt die passen bij het merk van Kloeguitvaart. Ook is de back-end van de website opgeruimd en is de structuur van de website verbeterd. Hierdoor is de online vindbaarheid ook toegenomen en is de website bovenaan te vinden op Google.

Kloeguitvaart webdesign homepagina

Homepagina

In het uiteindelijk design van de hoofdpagina van de website hebben wij gekozen om dezelfde kleuren van het logo van Kloeguitvaart terug te laten komen. Ook bij de afbeelding hebben wij deze kleuren gebruikt. Hierdoor komt de duidelijke huisstijl terug. De reviews en de video over Kloeguitvaart waren ook belangrijke onderdelen die terug moesten komen op de homepagina van de website.

Mobiele versies

Kloeguitvaart mobiel webdesign hero
Kloeguitvaart mobiel webdesign voorbespreking en wensenboekje
Kloeguitvaart mobiel webdesign Mandy

Andere projecten

Rotterdamse Uitvaart webdesign portfolio

Rotterdamse Uitvaart

De website van de Rotterdamse Uitvaart was verouderd en moest in een nieuw jasje gezet worden. Ook werd de website niet gevonden op Google, hiervoor hebben we de website met oog op SEO aangepast. Het doel van het nieuwe design is om rust en overzicht te geven.

Only Music Portfolio

Only Music

Only Music is een webshop die allerlei muziek artikelen verkoopt. Naast hun webshop organiseert Only Music ook evenementen. De stijl van de website is daarom ook meer serieus en donker. De website gebruikt veel grote afbeeldingen om alles goed te laten zien.