Hoe webdesign SEO beïnvloedt

Inhoud

Introductie

Als je online een bedrijf runt, weet u al dat SEO een belangrijk onderdeel is van uw marketingstrategie. Maar wist je dat webdesign ook invloed heeft op hoe goed je website scoort in zoekmachines? In deze blogpost bekijken we enkele veelvoorkomende fouten die mensen maken wanneer ze WordPress gebruiken om hun websites te bouwen en hoe ze kunnen worden opgelost met een paar eenvoudige aanpassingen. Daarnaast bespreken we waarom het belangrijk is dat het ontwerp van uw site mobielvriendelijk is en wat voor soort inhoud het verkeer van zoekmachines zoals Google zal helpen vergroten. Door dit advies op te volgen, kunt u een betere ervaring creëren voor zowel bezoekers als zoekmachine-robots!

Kies het juiste platform.

De eerste stap van webdesign is het kiezen van een platform dat gemakkelijk te gebruiken, bij te werken en aan te passen is. U wilt een platform waarmee u alle aspecten van uw website kunt beheren zonder dat u voor hulp of advies op iemand anders hoeft te vertrouwen. Het moet het ook gemakkelijk maken voor anderen in het bedrijf die niet direct betrokken zijn bij SEO of digitale marketing, maar toch toegang willen hebben om de inhoud en functies indien nodig te wijzigen (en vergeet zoekmachines niet!).

Zorg ervoor dat uw site op mobiel goed werkt.

Een mobiele gebruiker is een unieke klant, en ze zijn op zoek naar andere dingen dan desktopgebruikers. Ze willen gemakkelijk op hun telefoon door uw site kunnen navigeren, de informatie die ze nodig hebben snel en gemakkelijk kunnen krijgen en vervolgens een beslissing kunnen nemen of ze al dan niet bij u moeten kopen. Als uw site niet mobielvriendelijk is, loopt u potentiële klanten mis. En als die potentiële klanten een foutmelding krijgen wanneer ze via hun smartphone of tablet toegang tot uw website proberen te krijgen? Nou, dat is gewoon slechte SEO-karma!

Bouw een geweldige gebruikerservaring.

Uw website is een gebruikersgestuurde ervaring. Het moet gemakkelijk te lezen en te navigeren zijn, met een intuïtief ontwerp. U wilt ervoor zorgen dat uw site gemakkelijk te gebruiken en te begrijpen is voor bezoekers. Creëer een eenvoudig ontwerp dat schoon, duidelijk en beknopt is zonder onnodige rommel of afleiding.

  • Zorg ervoor dat de navigatielinks altijd duidelijk zichtbaar zijn op de pagina, zodat gebruikers snel kunnen vinden wat ze nodig hebben.
  • Overlaad pagina’s niet met te veel inhoud of informatie – houd het simpel!
  • Gebruik grote lettertypen zodat slechtzienden gemakkelijk alles op de pagina kunnen lezen zonder meerdere keren in te zoomen of naar beneden te scrollen (dit maakt het ook gemakkelijker voor zoekmachines zoals Google).

Lees meer over gebruikservaring in ons blog over UX design: Wat is het verschil tussen UI -en UX design?

Publiceer relevante inhoud.

Content is koning als het gaat om zoekmachineoptimalisatie. Het belangrijkste onderdeel van uw website is de inhoud; als je niets hebt dat de moeite waard is om over te praten, dan wordt het moeilijk voor mensen om je online te vinden.

Vergeet niet dat er twee soorten content zijn: relevant en geoptimaliseerd. Relevante inhoud wordt waarschijnlijk gelezen door mensen die op zoek zijn naar een oplossing in uw branche, terwijl geoptimaliseerde inhoud waarschijnlijk alleen door zoekmachines wordt gelezen. Het is belangrijk om deze niet te verwaarlozen, omdat optimaliseren voor zowel gebruikers als zoekmachines kan helpen om zowel de gebruikerservaring (UX) als de organische verkeersresultaten (SEO) tegelijkertijd te verbeteren!

Optimaliseer uw afbeeldingen op de juiste manier.

De eerste stap bij het optimaliseren van uw afbeeldingen is ervoor te zorgen dat ze alt-tags hebben. Zoekmachines gebruiken alt-tags om te begrijpen waar een afbeelding over gaat, wat belangrijk is omdat ze tekst niet op dezelfde manier kunnen lezen als mensen.

Om uw afbeeldingen goed te optimaliseren, moet u ervoor zorgen dat de bestandsnamen beschrijvend zijn voor wat erin staat en niet alleen cijfers of letters (bijv. “image1” of “pic01”) en dat ze op de juiste grootte worden opgeslagen . Als je niet zeker weet welke maat het beste bij je past, bekijk dan deze gids voor maataanbevelingen: https://www.smashingmagazine.com/2014/09/how-to-size-images/

Andere belangrijke overwegingen zijn het bestandsformaat en het compressieniveau (de hoeveelheid compressie is van invloed op de kwaliteit). U wilt er ook voor zorgen dat als u een transparante achtergrond op een afbeelding gebruikt, deze er niet korrelig uitziet wanneer u deze bekijkt tegen andere elementen op een pagina waar helemaal geen achtergronden zijn gedefinieerd).

Voeg alt-tekst toe aan al uw afbeeldingen.

Alt-tekst wordt door zoekmachines gebruikt om te bepalen wat een afbeelding is. Het is ook belangrijk voor de toegankelijkheid; dat betekent dat het beschrijvend en relevant moet zijn, zodat mensen die ondersteunende technologieën zoals schermlezers gebruiken, toegang hebben tot de informatie in uw afbeeldingen.

Alt-tekst moet uniek zijn voor elke afbeelding op uw site, zodat zoekmachines gemakkelijk kunnen begrijpen welke pagina’s zijn bijgewerkt sinds ze uw website voor het laatst hebben gecrawld. De alt-tekst moet ook in de taal van de rest van je inhoud worden geschreven, niet alleen in het Engels: als je een afbeelding op een Franse pagina hebt met een Engelse alt-tag, dan weet Google dat er iets niet klopt!

Gebruik header-tags op de juiste manier.

Koppen zijn een geweldige manier om structuur en organisatie aan uw site toe te voegen. Ze spelen ook een belangrijke rol in SEO, toegankelijkheid, bruikbaarheid en leesbaarheid.

U kunt koppen-tags (h1-h6) gebruiken om verschillende delen van uw inhoud te groeperen, zodat gebruikers er gemakkelijk doorheen kunnen bladeren. H1’s moeten worden gebruikt voor de paginatitel, terwijl H2’s moeten worden gebruikt voor subkoppen op de pagina of blogpost. Het op de juiste manier gebruiken van H3 tot en met H6 helpt ook bij zoekmachineoptimalisatie (SEO), evenals bruikbaarheid en toegankelijkheid.

Optimaliseer de snelheid en prestaties van uw website.

Optimaliseer de snelheid en prestaties van uw website.

Als het gaat om het optimaliseren van een website, zijn er veel verschillende factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Er is geen pasklare oplossing als het gaat om het maken van een snelle, gebruiksvriendelijke site die ook goed presteert in zoekresultaten. U moet de beste combinatie van functies voor uw behoeften en budget vinden voordat u kunt beginnen met het bouwen van uw nieuwe site of het opnieuw ontwerpen van een bestaande.

Hier zijn enkele dingen waar u op moet letten bij het kiezen van een sitebouwer:

  • Snel ladende pagina’s – zorg ervoor dat uw sites snel worden geladen op alle apparaten, zodat gebruikers geen problemen hebben om ze te openen
  • Goede SEO-tools – de meeste platforms bieden enkele SEO-functies, maar u moet ervoor zorgen dat ze krachtig genoeg zijn voor uw behoeften voordat u zich op het ene platform boven het andere begeeft

Maak interne links naar andere pagina’s op uw website.

Zorg ervoor dat u uw pagina’s aan elkaar koppelt. Interne links zijn nog steeds belangrijk voor SEO, maar ze zijn ook belangrijk voor gebruikers om efficiënt door uw site te navigeren.

Interne links moeten worden gebruikt om gerelateerde pagina’s op hetzelfde domein of op verschillende domeinen waarvan u de eigenaar bent, met elkaar te verbinden. Daarnaast moeten interne links ook binnen de inhoud van de pagina zelf worden geplaatst in plaats van alleen boven of onder aan een pagina waar bezoekers ze mogelijk niet zien – daarom wordt het ‘intern’ genoemd.

Conclusie

Voor veel bedrijven is SEO een middel om een doel te bereiken. Het is een manier om meer klanten te bereiken, meer mensen die geïnteresseerd zijn in wat u te bieden heeft en op zoek zijn naar uw diensten of producten. Maar er zijn andere manieren om dit te doen: e-mailmarketing, adverteren op sociale media, het maken van inhoud (dwz bloggen), waar we het volgende week over zullen hebben! Dus als je wilt dat iets de eerste keer goed wordt gedaan (en elke keer daarna), loont het veel tijd om vanaf het begin in een goed webontwerp te investeren in plaats van later te klauteren als er iets misgaat omdat ze niet goed vooruit hebben gepland met beide Er wordt rekening gehouden met SEO- en ontwerpoverwegingen.