Waarom zijn long tail zoekwoorden zo belangrijk?

Inhoud

Introductie

Long tail zoekwoorden zijn een belangrijk onderdeel van het online marketing beleid. Laatste jaren is er een toename in het gebruik van deze zoektermen en daarom moet je long tail zoekwoorden zeker benutten als jouw bedrijf of organisatie actief is op internet.

Wat zijn long tail zoekwoorden?

Long tail zoekwoorden zijn zoekwoorden die eindigen op specifieke woordgroepen. Stel je voor dat je kleding voor honden wilt verkopen, dan wordt er niet gezocht op het woord ‘honden kleding’, maar wel op bijvoorbeeld: ‘honden sokken’, ‘honden trim’ of ‘honden halsband’.

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat long tail zoekwoorden ook goed zijn omdat ze meer relevant zijn voor de content die je schrijft dan korte en algemene zoekwoorden. Eenvoudig gezegd: als iemand een bepaald type content zoekt en gebruikmaakt van long tail zoekwoordsuggesties, dan heeft hij/zij waarschijnlijk meer interesse in jouw artikel of dienst!

Long tail zoekwoorden

Het is effectiever om de long tail zoekwoorden te targeten dan één specifieke keyword.

Long tail zoekwoorden zijn meer specifiek. Het is zo dat als je een long tail zoekwoord in combinatie met één specifiek zoekwoord gebruikt, je beter gevonden wordt door de klanten die van deze termen houden en dus ook vaker op zoek gaan naar jouw product of dienst. Op die manier kan je het beste targeten, wat effectiever is dan één specifieke zoekwoord targeten.

Long tail zoekwoorden zijn makkelijker te ranken dan traditional zoekwoorden. Long tail zoekworden zijn makkelijker te ranken omdat ze minder competitief zijn en je kunt veel langer tijd besteden aan het optimaliseren van deze woordgroepen en hun positieve impact op uw ranking is groot wanneer gecombineerd met andere technische factoren in SEO. Long tail zoekworden leveren echte conversies op omdat ze relevant zijn voor de doelgroep en goed passend bij hun behoeftes/vragen/behoeften binnen een niche markt waarin u actief bent qua online marketing activiteit

Long Tail Keywords leveren conversies op aangezien ze nauwkeuriger scoren in het doel van de gebruiker om product of dienst aan te schaffen.

Search Engines / Zoekmachines

Conclusie

Long tail zoekwoorden zijn belangrijk om je website te targeten, vooral als je een nichebedrijf bent. Als je long tail zoekwoorden gebruikt in plaats van een specifieke keyword, krijg je meer relevante bezoekers die op jouw pagina’s afkomen en dat kan een enorme winst betekenen voor de posities die jij bereikt in Google en of andere zoekmachines.