Recharge Hostel

Webdesign, Development en SEO

Recharge Hostel
Branche
Horeca
Type website
Informatie en boekingsite
Lettertypes
Aa Roboto
Aa PT Sans
Kleurenschema
Recharge Hostel webdesign kleuren

De website

Recharge Hostel was een nieuw hostel aan de Witte de withstraat in Rotterdam. Het nieuwe hostel had een website nodig en wij mochten hem maken en ontwerpen. Recharge Hostel was hiervoor al te vinden op andere boekingssites, maar een eigen website zou hun vindbaarheid nog meer verbeteren.

De doelen

Omdat er nog geen bestaande website was waren wij verantwoordelijk voor het hele proces. Voor Recharge Hostel waren een aantal punten erg belangrijk. De website moest een strakke uistraling hebben die goed past bij de doelgroep. Hiernaast moesten de teksten goed leesbaar zijn en moest er een boeking via de website gedaan kunnen worden. Tot slot had de website wat extra flair nodig, iets wat goed samen ging met het thema recharging.

Overzicht

De methode

We zijn als eerste begonnen met het maken van wireframes. Deze wireframes laten zien hoe het skelet van de website eruit komt te zien. Hierin staan alle elementen van de website en hoe deze in relatie met elkaar functioneren. Wanneer de wireframes goed stonden zijn we begonnen met de volgende stap: het prototype design.

Een prototype design is een mockup van hoe de uiteindelijke website eruit komt te zien. Hiervoor gebruiken wij programma’s zoals Adobe Xd en Figma om efficiënt een ontwerp te maken. Een prototype design is belangrijk, omdat hier nog gemakkelijk aanpassingen gemaakt kunnen worden. In het eerste prototype design probeerde we het thema, recharging, sterk terug te laten komen. Na revisies en andere prototypes hebben wij dit meer afgebouwd om de website strak en simpel te houden. 

Wanneer het prototype design en de wireframes helemaal goed waren, zijn we pas begonnen met het ontwikkelen en online zetten van de website. Hierdoor kon de website snel online komen, zonder veel aanpassingen. Als laatste hebben we de website geoptimaliseerd voor seo. Hiervoor hebben wij voornamelijk on-site seo toegepast, omdat er nog veel content aan moest komen. 

Het resultaat

We hebben de website gebouwd aan de hand van het orginele prototype. We wilde de uitstraling van de site simpel en professioneel houden. Daarom hebben we gekozen voor duidelijke blokken en scheidingen, zodat alles goed leesbaar is. Hiernaast hebben we de “Book now” knop in de navigatiebalk geplaatst, omdat dit de belangrijkste actie is. Ook hebben het logo van Recharge Hostel in de navigatiebalk verwerkt. Hier hebben wij het logo ook een animatie gegeven om het idee te geven dat hij oplaad terwijl je door de pagina scrolt. Zo hebben wij het thema van opladen op een subtiele manier terug laten komen. 

De pagina voor de verschillende kamers is ook aangemaakt. Hier hebben wij dezelfde stijl terug laten komen, met blokken en duidelijke scheidingen. Ook was het belangrijk om hier de belangrijkste selling points van de kamers te noemen. Hiernaast hebben wij een carrousel geplaatst waar verschillende afbeeldingen va de kamers langskomen.  

Recharge Hostel webdesign page

Homepagina

In het uiteindelijk design van de hoofdpagina van de website hebben wij gekozen om dezelfde kleuren van de turnpakken van Kunst en Kracht terug te laten komen. Hierdoor paste de de afbeelding goed bij de andere onderdelen van de website. Ook zorgt dit voor een duidelijk huisstijl op de website in combinatie met de vereniging.

Het was belangrijk dat de sponsoren duidelijk op de homepagina te zien waren. We hebben ervoor gekozen om een sectie voor alle sponsoren vrij te houden, zodat zij ook hun waardering krijgen. 

Mobiele versies

Recharge Hostel mobile webdesign hero
Recharge Hostel mobile webdesign rooms
Recharge Hostel mobile webdesign dorm

Andere projecten

Rotterdamse Uitvaart webdesign portfolio

Rotterdamse Uitvaart

De website van de Rotterdamse Uitvaart was verouderd en moest in een nieuw jasje gezet worden. Ook werd de website niet gevonden op Google, hiervoor hebben we de website met oog op SEO aangepast. Het doel van het nieuwe design is om rust en overzicht te geven.

Only Music Portfolio

Only Music

Only Music is een webshop die allerlei muziek artikelen verkoopt. Naast hun webshop organiseert Only Music ook evenementen. De stijl van de website is daarom ook meer serieus en donker. De website gebruikt veel grote afbeeldingen om alles goed te laten zien.